Greek » Υπηρεσίες για φοιτητές

Υπηρεσίες του ΕΚΠΑ για τους φοιτητές

Τμήμα Σίτισης φοιτητών

Το Τμήμα Σίτισης Φοιτητών στεγάζεται στον 4ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15, (Τηλ. 210-3688216, 210-3688230, 210-3688228).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 

Στέγαση - Φοιτητική εστία

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργεί  η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) που αποτελείται από 4 κτήρια, τις εστίες Α, Β, Γ και Δ που βρίσκονται στο  χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Εκεί βρισκόταν και η παλιά ΦΕΠΑ. Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων ανακαινίσθηκε εκ βάθρων το κτήριο Α, που είναι και το μεγαλύτερο, ενώ κατασκευάσθηκαν τα κτήρια Γ και Δ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ  

Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη ανασφάλιστων φοιτητών του Ε.Κ.Π.Α.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4452/15-2-2017 (Α’ 17) «οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες που δεν έχουν άλλη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με κάλυψη των σχετικών δαπανών από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 33 του Ν.4368/2016 (Α’ 83), μόνο με χρήση του Α.Μ.Κ.Α. τους»

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ταμείο Αρωγής Φοιτητών

Στην Πανεπιστημιακή Λέσχη λειτουργεί ως ανεξάρτητη Υπηρεσία το “Ταμείο Αρωγής Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών” (Τ.Α.Φ.Π.Α). Σκοπός του Ταμείου Αρωγής είναι η ηθική και  υλική σε είδος ή σε χρήμα ενίσχυση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών τους, όπως: φοιτητές που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (τετραπληγικοί, τυφλοί), φοιτητές με οικονομική αδυναμία, οικονομικά και οικογενειακά πλήγματα (ανεργία, διαζευγμένοι γονείς, απώλεια γονέων, κ.λ.π.)
Η Γραμματεία του Ταμείου Αρωγής στεγάζεται στο Γραφείο της Επιμελητείας στον 3ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15), Λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) και από 8:30π.μ.-13:30μ.μ. (Τηλ. 210-3688221, 210-3688256).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Συνήγορος του φοιτητή

Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει συσταθεί και λειτουργεί ο θεσμός με την ονομασία "Συνήγορος του Φοιτητή" με τις παρακάτω αρμοδιότητες:

  • εξέταση αιτημάτων φοιτητών για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις ακαδημαϊκές και διοικητικές υπηρεσίες και αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα αυτά,
  • διευκόλυνση των επαφών του φοιτητή με τα όργανα και τις υπηρεσίες διοίκησης,
  • εξέταση αναφορών-καταγγελιών των φοιτητών για παραβίαση διατάξεων και κανόνων της πανεπιστημιακής νομοθεσίας και δεοντολογίας και
  • ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Επικοινωνία Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κτίριο Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15 - 1ος όροφος) - ανοιχτά κάθε Τετάρτη, ώρα 14:00 - 15:30 μ.μ. Τηλέφωνο: 210 368 8274, e-mail: sinigorosfititi[at]uoa[dot]gr

Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών

Ο κύριος σκοπός του Εργαστηρίου είναι να υποστηρίξει και να βοηθήσει τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά όλα αυτά τα προβλήματα που πιθανώς να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ πατήστε εδώ

Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

Αντικείμενο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου είναι η οργάνωση και λειτουργία προγραμμάτων σωματικής άσκησης και αθλητικών δραστηριοτήτων των φοιτητών και φοιτητριών, περιλαμβανομένης και της διδασκαλίας της τέχνης των αθλημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ πατήστε εδώ

Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μια ανεξάρτητη και αυτοτελής ακαδημαϊκή μονάδα, η οποία παρέχει ανωτέρου επιπέδου διδασκαλία ξένων γλωσσών.Σήμερα στο Διδασκαλείο διδάσκονται 27 γλώσσες όλων των επιπέδων: Αγγλική, Αιθιοπική, Αλβανική, Αραβική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ιαπωνική, Ινδική (Hindi - Σανσκριτική), Ισπανική, Ιταλική, Κινεζική, Κορεατική, Νορβηγική, Ολλανδική, Ουγγρική, Περσική, Πορτογαλική, Πολωνική, Ρουμανική, Ρωσική, Σερβική, Σουηδική, Τουρκική, Τσεχική και Φινλανδική.

Για περισσότερες πληροφορίες ωστόσο πατήστε εδώ

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Θέματα Εξετάσεων ΚΠΓ Επιμορφωτικό Υλικό Αξιολογητών ΚΠΓ

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους φοιτητές του και στο ευρύ κοινό για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μέσω κέντρων ή γραφείων που είναι ενταγμένα σε Τμήματα, Σχολές ή Υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σύμβουλοι Φοιτητών

Οι Σύμβουλοι-Καθηγητές ορίζονται κάθε ακαδημαϊκή χρονιά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος με σκοπό να συνδράμουν στο μέτρο του δυνατού τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους. Ως εκ τούτου οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εκάστοτε Συμβούλους-Καθηγητές και να συζητήσουν μαζί τους ζητήματα της ακαδημαϊκής ζωής, που τους απασχολούν όπως π.χ. προβλήματα με μαθήματα, θέματα που αφορούν τον κανονισμό σπουδών, την επιλογή μαθημάτων ή ακόμα και προσωπικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάζουν τις σπουδές τους. 

Ως Σύμβουλοι-Καθηγητές έχουν οριστεί στο τμήμα μας οι:

  • για τη Γλωσσολογία  η κ. Τσόκογλου (angtsok[at]gs.uoa[dot]gr)  με αναπληρώτρια την  κ. Μπαλάση (ebalassi[at]gs.uoa[dot]gr) 
  • για  τη Λογοτεχνία η κ. Πετροπούλου (epetrop[at]gs.uoa[dot]gr) με αναπληρώτρια την κ. Μπλιούμη (ablioumi[at]gs.uoa[dot]gr)
  • για τις Πρακτικές Γλωσσικές Ασκήσεις η κ. Ρίζου (ioarizou[at]gs.uoa[dot]gr) με αναπληρώτρια την κ. Κοντομήτρου (nancykon[at]gs.uoa[dot]gr) 
  • για φοιτητές ΑμεΑ η κ. Μπαλάση (ebalassi[at]gs.uoa[dot]gr) με αναπληρώτρια την κ. Χήτα (achita[at]gs.uoa[dot]gr)

Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία (ΜοΠροΦμεΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ιδρύθηκε και λειτουργεί με την από 23 Φεβρουαρίου 2006 απόφαση της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου και την από 22 Μαρτίου 2006 απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου. Αποστολή της της είναι: η επίτευξη στην πράξη της ισότιμης πρόσβασης στις ακαδημαϊκές σπουδές των φοιτητών με διαφορετικές ικανότητες και απαιτήσεις, μέσω της παροχής προσαρμογών στο περιβάλλον, Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Υπηρεσιών Πρόσβασης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α

Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής  πατήστε εδώ

Για να δείτε το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο πατήστε https://www.deanphil.uoa.gr/spoydes/etisio_programma/


mobile εφαρμογή για κινητά Android και Apple