Greek » Συνέδρια-Πρακτικά Συνεδρίων » Συνέδριο για τον ποιητή Φρήντριχ Χαίλντερλιν 2023

Συνέδριο για τον ποιητή Φρήντριχ Χαίλντερλιν
στις 18 – 22 Σεπτεμβρίου 2023 (Χίος και Σμύρνη)

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Paderborn (Γερμανίας), Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και EGE Σμύρνης, καθώς επίσης  με τη Διεθνή Εταιρία Χαίλντερλιν (Hölderlin-Gesellschaft) και τη Βιβλιοθήκη Κοραή (Χίου), διοργάνωσε διεθνές επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Ο Χαίλντερλιν και το Αιγαίο» (Ηölderlinunddie Ägäis). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Κοραή (Χίος) στις 18-20 Σεπτεμβρίου και συνεχίστηκε στη Σμύρνη (20-22 Σεπτεμβρίου),  όπου και ολοκληρώθηκε.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ειδικοί ερευνητές και ερευνήτριες πάνω στο έργο του Χαίλντερλιν από Πανεπιστήμια της Γερμανίας, Αυστρίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Τουρκίας, που  ανέδειξαν από σύγχρονες οπτικές τις ποικίλες όψεις του Αιγαίου στο έργο του Χαίλντερλιν.

Στο περιθώριο του συνεδρίου  πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Κοραή ανοιχτή διάλεξη για το ενδιαφερόμενο κοινό της Χίου στην ελληνική γλώσσαμε θέμα «Ο Χαίλντερλιν και η Ελλάδα», και ομιλητές τον καθ. Βασίλειο Βερτουδάκη (ΕΚΠΑ) και την καθ. Αναστασία Αντωνοπούλου (ΕΚΠΑ).

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.